Skoči na glavno vsebino

V soboto, 3. 3. 2018, se je na osnovni šoli Orehek Kranj odvil že ŠESTI Festival naše prihodnosti, namenjen nadarjenim in radovednim učencem gorenjskih osnovnih šol. Na festivalu je sodelovalo 325 učencev iz 19 gorenjskih osnovnih šol. Zanje je delavnice pripravilo 50 mentorjev iz osnovnih šol ter predstavnikov Šolskega centra Škofja Loka, društva MEPI, OpenLab-a, Pedagoške fakultete Ljubljana in Onkološkega inštituta Ljubljana.

S festivalom smo učencem približali različna znanja, ki jih pri samem pouku ne moremo zagotoviti. Poudarek našega srečanja je bilo aktivno druženje nadarjenih in radovednih učencev ter mentorjev in s tem spodbujanje raziskovanja in socializacije.

V uvodnem delu so nas nagovorili v. d. ravnateljice OŠ Orehek Kranj Katja Kržan, podžupan mestne občine Kranj Boris Vehovec in predstavnica ZRSŠ Kranj Lucija Rakovec. Posebno čast nam je s svojim nagovorom izkazala dr. Mojca Juriševič, predstojnica Centra za raziskovanje in spodbujanje nadarjenosti Pedagoške fakultete Ljubljana.

Osrednji gost festivala je bil dramski igralec in voditelj Malih sivih celic Nik Škrlec, ki s posebno tehniko pomnjenja »palača spomina« prikliče več kot 3000 decimalk števila PI.

Učenci so izbirali med 23 delavnicami s področja naravoslovja, tehnike, jezikov, umetnosti, logike, računalništva in razvijanja socialnih veščin.

Na samem dogodku pa se je v živo snemala tudi oddaja HUDO!, ki si jo lahko poslušate v arhivu RTVSLO1 http://radioprvi.rtvslo.si/2018/02/festival-nase-prihodnosti/.

OS-Orehek-Kranj-Casopis-za-brihtologe-6-festival-nase-prihodnosti

Vodja projekta: Simona Ostović 

Dostopnost