Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 13. 6. 2024, je bila na PŠ Mavčiče dobrodelna prireditev Čopkovo popoldne Mavčiče.
Na prireditev so bili vabljeni vsi učenci naše šole, njihovi starši in krajani. Prireditev se je pričela v domu KS Mavčiče z uvodnim pozdravom g. ravnatelja Mag. Draga Zalarja. Nadaljeval je g. Rudi Zevnik, velik poznavalec Simona Jenka, ki je pesniški ponos Podreče in okolice. Zatem so se s točkami predstavili učenci od od 1. do 5. razreda PŠ Mavčiče.
V drugem delu prireditve so bili vsi obiskovalci vabljeni, da se udeležijo številnih delavnic, ki so bile organizirane na lokaciji PŠ Mavčiče, PGD Mavčiče in Vrtca Mavčiče. Delavnice so bile zelo raznolike, izvajali pa so jih učitelji in učenci prostovoljci (migajva skupaj, poslikava obraza, kino kotiček, skupaj zmoremo) ter številni zunanji izvajalci, ki so bili povabljeni k sodelovanju (gasilci PGD Mavčiče, Center za krepitev zdravja Kranj, Center trajnostne mobilnosti Kranj, PP Kranj, ŠD Mavčiče). Lačni in žejni so se lahko podkrepili s palačinkami in limonado. Organiziran je bil tudi bogat srečelov – s pomočjo staršev in učencev je bilo zbranih več kot 300 dobitkov.
Zbrana sredstva so bila v celoti namenjena za Šolski Veveričkov sklad, iz katerega se sofinancira šolske in obšolske dejavnosti.
Janja Špendal

Dostopnost