Skoči na glavno vsebino

V soboto, 16. 4. 2016, je potekalo 52. državno tekmovanje iz znanja matematike za Vegova priznanja. Tekmovanje je potekalo v 23 regijah po Sloveniji, na njem pa je sodelovalo 2800 tekmovalcev od 5. – 9. razreda.
Za Gorenjsko regijo 3 je tekmovanje potekalo na OŠ Orehek Kranj, kjer so gostili 109 tekmovalcev iz 12 gorenjskih osnovnih šol: OŠ Stražišče Kranj, OŠ Matije Čopa Kranj, OŠ Jakoba Aljaža Kranj,OŠ Staneta Žagarja Kranj, OŠ Cvetka Golarja Škofja Loka, OŠ Škofa Loka – Mesto, OŠ Ivana Groharja Škofja Loka, OŠ Ivana Tavčarja Gorenja vas, OŠ Poljane, OŠ Žiri, OŠ Železniki in OŠ Orehek Kranj.

Za otvoritev tekmovanja so učenci OŠ Orehek Kranj z učiteljico matematike Simono Ostović pripravili kratko dramsko igro z matematično vsebino, program pa je popestril Mladinski pevski zbor OŠ Orehek Kranj pod vodstvom učiteljice glasbe Janje Jošt.

Na otvoritvi sta bila slavnostna govornika podžupan Mestne občine Kranj Boris Vehovec in pomočnica ravnateljice OŠ Orehek Kranj Darja Hudobivnik, ki sta otroke nagovorila, jih pohvalila za njihov talent in spodbudila za nadaljnje delo.

Učenci OŠ Orehek Kranj so skupaj z učiteljicami matematike in likovne umetnosti za vse tekmovalce in mentorje pripravili darilo – iz gline izdelano igro “3 v vrsto”, ki so jo v zahvalo za pozdravni govor podarili tudi podžupanu Borisu Vehovcu.

Simona Ostović 

Dostopnost