Skoči na glavno vsebino

Dan Zemlje je bil planiran za 22. 4. 2022, vendar smo ga zaradi slabe vremenske napovedi prestavili na 20. 5. 2022. Sodelovali so vsi učenci in zaposleni na šoli. V šolo smo povabili tudi starše, stare starše in krajane. Dogajanje na šoli so popestrili tudi naši lokalni dobavitelji hrane, saj so predstavili in degustirali njihove izdelke. Predstavniki Komunale Kranj so učencem predstavili čiščenje kanalizacijskih cevi, pometanje cest in parkirišč. Nekaj učencev se je peljalo tudi z električnim avtomobilom, ki je v lasti Komunale Kranj.

Učence so seznanili tudi z ločevanjem odpadkov. Gospa Špela Gutnik je učencem predstavila, kaj se lahko izdela iz odpadne embalaže (iz tetrapaka).

Kuharski mojster Bine Volčič je z nekaterimi učenci pekel pecivo iz surovin lokalnih dobaviteljev.

Učitelji smo za učence pripravili različne delavnice: izdelovanje ptičjih hišic, hotela za žuželke in čutne poti; kvačkanje in šivanje, sajenje zelišč,  presajanje rož; urejanje šolskih prostorov, šolske okolice in igral; izdelava igrač iz odpadne embalaže, izdelava napisov za varčevanje z vodo, elektriko in brisačkami. Dan smo zaključili zelo slovesno, saj smo posadili oreh, ki je simbol naše šole. Te slovesnosti so se udeležili vsi učenci in zaposleni šole ter župan MO Kranj g. Matjaž Rakovec, predstavnica Zavoda za šolstvo RS Slovenije – OE Kranj ga. Doris Kužel, predstavnik staršev OŠ Orehek Kranj g. Anže Tršan in ga. Monika Kos predstavnica Sveta zavoda.  

Mateja Hafner

Dostopnost