Skoči na glavno vsebino

5. razred
V četrtek, 15. 9. 2016, na prelep sončen dan, so se petošolci z Orehka in iz Mavčič odpravili na pohod po čudoviti ledeniški dolini pod Jalovcem. Na pot so se podali iz Planice. Med potjo proti Tamarju so uživali v prečudovitem razgledu na bližnje vrhove. Pri pastirski koči so se okrepčali, nato pa pot nadaljevali proti prekrasnemu izviru Nadiže. Ker ta dokaj hitro ponikne v produ, njena voda pa spet priteče na plano kot Sava Dolinka pri Zelencih, so si to prelepo zeleno jezerce ogledali prav od blizu. To je bil tudi zadnji postanek, preden so se vsi zadovoljni, ne preveč utrujeni in polni vtisov, vrnili nazaj v šolo.
Saša Jenko
6. razred
V četrtek, 15. 9. 2016, smo se 6. razredi v spremstvu razrednikov podali na 1. športni dan v šolskem letu 2016/17. Odpravili smo se na pohod na planino Korošico.
Naš dan se je pričel že ob 8.00 uri zjutraj, ko nas je avtobus iz Orehka prepeljal v Podljubelj. Od tam smo se mimo spomenika podali na strmo pot proti planini Korošici, vendar smo že po parih minutah hoje ugotovili, da je pot nekoliko prestrma in se zato odločili za daljšo, lažjo pot. Tako smo se vrnili na začetek poti in se po cesti odpravili nekaj metrov nižje, kjer smo zavili na makadamsko cesto, ki nas je vodila na planino Korošico. Pot je bila za nekaj učencev kar precej naporna, tako da smo se kmalu razdelili v dve skupini in nadaljevali pot. Prva skupina je po dobri uri in pol hoje prišla do planine Korošice. Malo pred vrhom smo imeli priložnost občudovati tudi konje in osle. Druga skupina je prišla do vrha slabe pol ure za nami. Učenci v tej skupini so bili še posebno ponosni sami nase in veseli, da so premagali naporno pot.
Po kratkem počitku nas je čakala še pot do Podljubelja. Pot navzdol nam je povzročala kar nekaj težav, saj nam je vsem skupaj zelo drselo in smo bili veseli, da smo na cilj prispeli vsi celi in čisti.
Ob 13.15 smo prispeli do avtobusa in bili malo pred 14.00 pred šolo.
Jana Remic
7. razred
V četrtek, 15. septembra, je predmetna stopnja ujela krasen jesenski dan in ga izkoristila za druženje, spoznavanje, nabiranje kondicije in svežega zraka na poti proti vrhu Svetega Ožbolta nad Škofjo Loko. Pri cerkvici je bil lep razgled in kmalu smo ugotovili, da ni samo naša šola tista, ki si je ta mirni in lepi kotiček izbrala za svoj pohodniški cilj. A prostora je bilo dovolj, malica je hitro skopnela in vrh smo osvojili vsi; nekateri z več truda in bušk kot drugi.

8. razred
Učenci 8. razredov so se 15. 9. 2016 odpravili na prvi športni dan na planinski pohod na Hudičkov Boršt pod Zaplato. Pot je bila kar dolga , a trud na vrhu je bil poplačan z lepim razgledom. Tudi vreme nam je bilo naklonjeno.
Barbara Umek

9. razred
Učenci 9. razredov so se 15. 9. 2016 ob 7.30 odpravili na planinski pohod s Pokljuke, točneje z Rudnega polja. Do tja smo se odpeljali z avtobusom. Na planino Konjščico smo se povzpeli po zmerno strmi stezi, vrnili pa smo se po zložni makadamski cesti v smeri Uskovnice. Vreme je bilo čudovito, pohod pa ne posebno naporen. Na preizkušnji je bilo nekaj želodčkov med vožnjo zaradi ovinkov, vendar smo tudi to srečno prestali tako, da smo bili v času kosila že pred šolo na Orehku.
Tomaž Ahčin
Vodja ŠD, Helena Rogelj

 

Dostopnost