Skoči na glavno vsebino

Slovenska filantropija razpisuje natečaj Junaki našega časa z namenom razvoja in promocijo prostovoljstva med mladimi. OŠ Orehek Kranj je laskavi naziv prejela že četrto leto.

Prostovoljci so med šolskim letom aktivno sodelovali v razrednih skupnostih, se vključevali v raznolike prostovoljske aktivnosti, kot so obiski med mlajšimi, zbiralne akcije, praznovanje mednarodnih dni, pisanje prijaznih sporočil, ustvarjalne delavnice, se povezovali z lokalno skupnostjo. Ob tem širili vrednote solidarnosti, sočutja, spoštovanja, sprejemanje drugačnosti, medgeneracijsko sodelovanje in se posvečali duševnemu zdravju.

Naziv Junaki našega časa je za predano in uspešno delo prejelo 12 devetošolcev: Mark Bogataj, Lara Breskvar Jereb, Manca Jamnik, Lucija Kalan, Nina Savić, Eva Šifrer, Maruša Zorko, Alen Lenarčič, Hana Džananović, Anja Kapler, Brina Soršek in Sanja Ješe. Prvih 5 devetošolcev prejme tudi priznanje za štiriletno prostovoljevanje v OŠ.

V zahvalo za njihovo udejstvovanje in trud so se nekateri udeležili tudi slovesne podelitve naziva JNČ ob Slovesnem dnevu prostovoljstva. Prireditev je potekala v torek, 23. 5. 2023 v Žalcu. Več o dogodku na povezavi

https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox/FMfcgzGsmhgmKJKbSfgVBnZJSnrxLbzl

Marjeta Vene

Dostopnost