Skoči na glavno vsebino

V šolskem letu 2016/ 17 je tudi na OŠ Orehek potekala interesna dejavnost Lego krožek. Vključeni so bili učenci od 1.- 5. razreda, ki so pokazali zanimanje in spretnost v konstruktorstvu z lego gradniki.
Poleg rednih ur so se učenci pomerili tudi na šolskem, regijskem in državnem tekmovanju. Na šolskem tekmovanju, ki je potekalo na PŠ Mavčiče, 13. 3. 2017, je skupno sodelovalo 15 učencev matične in podružnične šole. Tekmovalci so se pomerili v konstruiranju otroškega igrišča oz. avtomehanične delavnice. Pet učencev je nato sodelovalo tudi na regijskem tekmovanju iz konstruktorstva, ki je potekalo na OŠ Franceta Prešerna, 7. 4. 2017. Prvo mesto v kategoriji K1 si je, z gradom, prislužil prvošolec Lenart Furlan. S skladiščnim dvigalom je prav tako 1. mesto v kategoriji K2, osvojil četrtošolec Martin Rožanski. Izvrstna uvrstitev na regijskem tekmovanju je učenca popeljala tudi na državno tekmovanje, ki je potekalo na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, 13. 5. 2017. Lenartu, z osvojenim četrtim mestom in Martinu, z zlato medaljo, iskreno čestitam!!
Prav tako pa pohvala vsem mladim talentom, ki so tekom celega šolskega leta vztrajno urili svoje konstrukcijske spretnosti, krepili vztrajnost, domišljijo in s preprostimi lego kockami ustvarjali presenetljive umetnije.
Vabljeni naslednje šolsko leto!
Alenka Pristov

Dostopnost