Skoči na glavno vsebino
  1. marca 2016 je na OŠ Danile Kumar v Ljubljani potekalo mednarodno tekmovanje v World Scholar’s Cup (http://www.scholarscup.org/). Tekmovanje poteka v angleščini in v različnih državah sveta, naslov letošnjega tekmovanje je bilo »Imperfect World«. Udeležila se ga je tudi ekipa iz OŠ Orehka in dosegla odlične rezultate. Spodaj pa poročilo naše učenke Nike Kalan:

Mojca Štraus Zulu, mentorica

 

Hey- yo scholars!

To so bile besede, ki so nas pozdravile, ko smo v torek vstopili v dvorano, kjer se je vse začelo. Tekmovanja iz znanja angleščine smo se udeležili na OŠ Danile Kumar v Ljubljani kot tričlanska ekipa: Matic Fajfar, Manca Pintar in Nika Kalan.

Nasmejan voditelj, prikupne alpake in dobra glasba pa so nam to izkušnjo le polepšali.

Seveda pa je bila zabava le začetek. Kmalu zatem se je začelo resno delo. Pod pritiskom smo reševali naloge: pisanje eseja, reševanje 120 vprašanj na izbrane teme, zagovarjanje svojega mnenja na debati ter kviz.  Uporabiti smo morali vsa znanja, ki smo jih že pridobili, jih povezati in podkrepiti s primeri.

Tekmovanje je bilo naporno; potekalo je skoraj štirinajst ur, vendar nobeden od nas utrujenosti sploh ni občutil. Bili smo polni energije.

Naše timsko delo se je tudi obrestovalo. Matic je dobil dve medalji (srebrno in zlato), Manca eno (srebrno) ter tudi jaz (eno zlato). Ves dan je za nas navijala naša mentorica učiteljica Mojca Štraus Zulu.

Čeprav nismo prišli med prvih petnajst tekmovalcev smo se kvalificirali naprej. Sedaj nas čaka le težka odločitev in sicer, kam bi raje šli: na Češko ali na Tajsko.

Seveda bo ta izkušnja za nas nekaj najlepšega in je ne bomo nikoli pozabili.

Nika Kalan, 8. a

 

Na slikah

  • Nika Kalan, Manca Pintar in Matic Fajfar z ustanoviteljem tekmovanja Danielom Berdichevskyem
  • Učenci OŠ Orehek z mentorico Mojco Štraus Zulu in voditeljem tekmovanja in pevcem Burchem (https://www.youtube.com/watch?v=3VaTX1g-fBY) 
Dostopnost