Skoči na glavno vsebino

V petek in soboto, 13. in 14. maja 2016, se je naših 10 Mepjevcev odpravilo na odpravo v Kočevski Rog. V teh dveh dneh so preizkušali svojo dobro voljo skoraj v vseh vremenskih pogojih. Srečali so se s soncem, vetrom, mrazom, pršenjem, dežjem ter močnimi nalivi. Ker je bilo mokro, blatno in drseče, so bile pohodne palice in palerine nepogrešljiv pripomoček na poti. Petje pesmi, kot so Sonček je, Naj pada zdaj dež, Srečo imaš na vrvici itd, je pripomoglo k neverjetno dobri volji. Včasih niso šli ravno v pravo smer, a kljub več prehojenim kilometrom, jih dobra volja ni zapustila. Kot je rekla Laura: ” Vse poti vodijo v Reso.” In res je tako.
Zjutraj nas je pričakalo lepo deževno jutro, zato smo šli najprej objet jelko, kraljico Roga. Da smo jo lahko objeli, se  je moralo pet Mepijevcev prijeti za roke, pa so jo komaj zaobjeli. Upali smo, da nam bo pomagala pri vremenu. Recimo, da nam je. Včasih.
A kljub muhastemu vremenu so zmagali. Ponosni, veseli, srečni, zadovoljni in prav nič muhasti. Bravo. Bravo Štručke (Laura, Gaja, Monika, Katja, Eva), bravo The walking dead alias Pohodni očki (Tina, Nuša, Lucija, Leja, Miha).

Primož Umek

 

http://www.osorehek.si/mepi-predodprava-2016/
http://www.osorehek.si/mepijevci-organizirali-dogodek-vesele-urice/

http://www.osorehek.si/mepi-mednarodno-priznanje-za-mlade/

Dostopnost