Skoči na glavno vsebino

V torek, 11. junija 2019, so imeli v gozdičku OŠ Orehek Kranj otvoritev Veveričkove trim steze. Otvoritvenega teka so se simbolično udeležili učenci prvih in devetih razredov. Gospa v. d. ravnateljica, Katja Kržan in njena pomočnica, gospa Darja Hudobivnik, sta svečano prerezali otvoritveni trak.

Trim steza je nastala v okviru projekta Pogum, ustvarjali so jo učenci z učitelji. Posebna zahvala gre torej prav njim: vsem sodelujočim učencem, učiteljici Maji Draksler in učiteljema Tomažu Ahčinu in Matjažu Pavliču ter Mateji Kalajžič. Lepo se zahvaljujejo tudi donatorju lesa, ki jim je nesebično priskočil na pomoč.

Šola je tako dobila tekaško progo, ki vodi skozi gozdiček, mimo igral in na travnik. Stezo bodo lahko uporabljali pri pouku športa in tudi pri drugih učnih predmetih, kjer bodo vsebine medpredmetno povezovali, vsekakor pa tudi medgeneracijsko sodelovali.

Prvi odzivi učencev so zelo pozitivni in prav učenci sami so že dali nekaj zanimivih predlogov, kako bi lahko Veveričkovo trim stezo še popestrili in dopolnili. Upajo, da nam bodo o tem poročali v prihodnjem šolskem letu.

Mateja Kalajžič

Dostopnost