Skoči na glavno vsebino

Od 4. 6. do 8. 6. 2018 je bilo na naši šoli projektno srečanje učiteljev, ki so vključeni v projekt Erasmus+ “Life skills and Values for the pupils of the Europian Union”. Srečanja se je udeležilo 13 učiteljev ( 3 učiteljice iz Italije, 2 učiteljice s Poljske, 4 učitelji iz Grčije in 4 učitelji iz Španije).

V ponedeljek, 4. 6. 2018, so učenci razredne stopnje OŠ Orehek in PŠ Mavčiče zanje pripravili sprejem. Po tem so si ogledali šolo in vrtec.

Med tednom so imeli učitelji različne delavnice in predavanja na temo evropskih vrednot, ki sta jih izvedla učiteljica Mateja Hafner in samozaposleni kulturnik Vid Sodnik. Prav tako so se učitelji pogovarjali o šolskih sistemih partnerskih držav in ugotavljali podobnosti in razlike ter kakovost le-teh.

Gostujoči učitelji so imeli v ponedeljek popoldne voden ogled Ljubljane, ki ga je pripravila učiteljica Neža Sodnik. V sredo popoldne sta jih učenki 9. razreda Lea Ažbe in Živa Mesec, pod mentorstvom učiteljice Irene Hočevar, v angleščini samostojno vodili po mestu Kranj. Učitelji so bili navdušeni nad vodenjem in lepoto, čistočo obeh mest.

Teden je hitro minil. Marsikaj novega so spoznali in se naučili, pa tudi ideje za nadaljnje delo so si izmenjali.

Mateja Hafner

Dostopnost