Skoči na glavno vsebino

V Turčiji je bilo prvo projektno srečanje učiteljev Erasmus+ – “MY ECO FRIENDLY SCHOOL”, in sicer od 27. 2. do 4. 3. 2022. Za vse udeležence so v šoli pripravili prijeten sprejem, na katerem so bili prisotni vsi učenci, učitelji in predstavniki staršev. Sledilo je medsebojno spoznavanje vseh gostujočih učiteljev in učiteljev turške šole. Popoldan so si ogledali Mavzolej Ataturka in Antikabir.

Drugi dan srečanja so  imeli predstavitev PLC in Ecological Literacy. V Ankari so si ogledali grad, mušejo in nekatere stare zgradbe.

Tretji dan so odšli na sprejem, pogovor in predstavitev h krajevnemu governerju. Ogledali so si tudi najnovejšo knjižnico v Ankari in Mamak Municipality Recycling Facilities – občinski Reciklirni center.

Zadnji, četrti, dan so bili učitelji prisotni pri pouku. Tako so imeli možnost poklepetati z učenci in učitelji ter jih opazovati pri pouku. Projektno srečanje so zaključili s podelitvijo certifikatov. Predstavniki staršev so pripravili kosilo s tradicionalnimi jedmi za vse gostujoče učitelje in zaposlene na šoli.

Projektnega srečanja v Turčiji so se udeležili ravnatelj Drago Zalar, pomočnica ravntelja Darija Hudobivnik in vodja projekta na šoli Mateja Hafner.

Mateja Hafner

Dostopnost