Skoči na glavno vsebino

27. maja 2016 je v organizaciji OŠ Orehek Kranj na Gimnaziji Franceta Prešerna v Kranju potekal že 15. Frankofonski festival.

Slovenski osnovnošolci, ki jih povezuje ljubezen do francoščine, so se zbrali že na 15. festivalu, ki ga organizira Osnovna šola Orehek Kranj v sodelovanju s Slovenskim društvom učiteljev francoščine in ob pomoči Francoskega inštituta, Zavoda za šolstvo, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter Mestne občine Kranj. Letošnji festival je potekal pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja. S svojo prisotnostjo so nas počastili gospod podžupan Boris Vehovec, direktor francoskega inštituta Jean-Luc Goester, atašejka za francoščino Mireille Dechelette, predstojnica Zavoda za šolstvo v Kranju magistra Lucija Rakovec in svetovalka za francoščino magistra Simona Cajhen.

Na enem mestu se je zbralo skoraj 600 osnovnošolcev iz 34 šol iz vse Slovenije, ki so na odru z glasbenimi, gledališkimi in plesnimi točkami predstavili svoje znanje francoskega jezika in poznavanje francoske kulture.

Na prireditvi so nastopili tudi učenci OŠ Orehek Kranj, ki so obiskovali francoske urice, oziroma se učijo francoščino v okviru izbirnega predmeta. Najmlajši so zapeli pesem Če si srečen v francoščini, nemščini in kitajščini, najstarejše učenke pa so v francoščini zapele šopek štirih najlepših pesmi po njihovem izboru.
Katja Eržen Bratina,
koordinatorica Frankofonskega festivala 

Dostopnost