Skoči na glavno vsebino

V soboto, 9. 3., smo na naši šoli pripravili tradicionalni, že 7. Festival naše prihodnosti, kjer imajo učenci možnost obiskati delavnice, ki ponujajo vsebine, ki niso nujno del učnega načrta, ki razvijajo ustvarjalnost in kritično mišljenje, ki so zasnovane v duhu raziskovanja in usmerjene v prihodnost.

Sodelovalo je 19 gorenjskih osnovnih šol, čez 300 učencev, več kot 40 mentorjev. Za mlade nadarjene in radovedne učence smo ponudili 22 delavnic.

V uvodnem delu so nam za popotnico namenili nekaj vzpodbudnih besed  v.d. ravnateljice Katja Kržan, predstavnica občine Kranj Nada Bogataj Kržan, predstavnica ZRSŠ OE Kranj mag. Lucija Rakovec in predstavnik OpenLaba in profesor na fakulteti za elektrotehniko dr. Janez Bešter.

Osrednji gost festivala je bil Tilen Lotrič, super finalist Slovenija ima talent, ki je s svojo sproščenostjo, iskrenostjo in mnogimi ustvarjalnimi talenti sodelujoče navdihnil in jim povedal, da vsak nosi v sebi kakšen talent, le najti ga je treba, ga razvijati, si zastavljati cilje, jim slediti, si upati in nikoli ne pozabiti sanjati.

Ko organizatorji in mentorji vsako leto vidimo toliko mladih, radovednih, ustvarjalnih, nadarjenih otrok vemo, da smo na pravi poti in to nam daje motivacijo in vzpodbudo za naslednji festival. Veseli nas, da se nam pridružujejo tudi druge organizacije in posamezniki, ki vidijo v mladih potencial. Z nami so bili Open Lab, Onkološki inštitut, Nacionalni inštitut za biologijo, Gimnazija Kranj, Srednja lesarska šola Škofja Loka, Gregor Cimperman in Rok Škrlep.

 

V času festivala se je tudi letos v živo snemala radijska oddaja HUDO, ki otrokom vsako soboto, med 9. in 10. uro, predstavlja aktualne vsebine in dogajanja povezana z mladimi. Posnetek oddaje pa lahko poslušate na povezavi https://radioprvi.rtvslo.si/2019/02/hudo-115/

 

 

Simona Ostović in Anja Šmid Pustoslemšek, vodji festivala 

Dostopnost