Skoči na glavno vsebino

V soboto, 28. 1. 2017, je na mednarodni šoli OŠ Danile Kumar v Ljubljani potekalo državno tekmovanje World Scholar’s Cup. Na tekmovanju je sodelovalo 300 učencev in dijakov iz celotne Slovenije.
OŠ Orehek sta zastopali dve ekipi osmošolcev in ena devetošolcev:
1. Ekipa (Junior): Brina Erznožnik 8.b, Katja Porenta 8.c, Eva Bitežnik 8.b
2. Ekipa (Junior): Brina Nemanič 8.b, Anara Nemanič 8.b, Neža Kovačič 8b
3. Ekipa (Senior) Nika Kalan 9.a, Manca Pintar 9.b, Matic Fajfar 9.b
Tekmovanje je potekalo v angleškem jeziku in zahteva zelo dobro poznavanje predpisanih tem ter odlično znanje angleškega jezika. Tema letošnjega tekmovanja je bila Unlikely World.
Učenci so se na tekmovanju pomerili v štirih različnih kategorijah, in sicer Challenge Writing (pisanje), Debate (debata), Scholar’s Challenge (100 vprašanj v 50 minutah – multiple choice, področja: zgodovina, umetnost, literatura, znanost in posebno področje), ter v Scholar’s Bowl (ekipno tekmovanje s klikerji – poznavanje vseh predpisanih tem).
Naši učenci so dosegli izjemne rezultate, prva ekipa je dosegla 4. mesto v skupnem seštevku, druga 12. mesto. V različnih kategorijah so si osmošolke priborile več zlatih in srebrnih medalj ter pokalov in premagale so konkurenco iz mednarodnih šol.
Vse ekipe pa so si letos priborile možnost zastopanja naše šole na svetovnem tekmovanju, ki bo letos potekalo v Hanoju, Vietnam, med 25. junijem in 1. julijem. Vsem tekmovalcem iskrene čestitke!
Mentorica Mojca Štraus Zulu 

Dostopnost