Skoči na glavno vsebino

Učenci 4. razredov so ugotovili, da nekatera jabolka in hruške malo gnijejo, zato so se odločili, da jih čimprej porabijo. Vprašanje je bilo, kako jih na hitro veliko porabiti. Imeli so precej idej, in sicer, da bi naredili jabolčni zavitek, pito, marmelado, kompot, čežano, pecivo… Odločili so se, da spečejo jabolčni zavitek, različno sadno pecivo in pripravijo sadne napitke. Dela so se hitro lotili in pri tem bili zelo uspešni. Pri delu jim je pomagala učiteljica Mateja Hafner. Spečene dobrote so razdelili zaposlenim na šoli in pa učencem. Tako so s peko navdušili tudi učence 2. a z učiteljico Tjašo Debeljak, da so tudi oni spekli prvo jabolčno pecivo. Pravijo, da vaje dela mojstra, zato so se peke večkrat lotili.

Prav tako učenci kuharskega krožka z učiteljico Urško Zimic radi ustvarjajo v gospodinjski učilnici. Pri tem tudi uporabljajo živila, ki so ostala in jih uporabijo v novi jedi. Vsi z veseljem kuhajo in ustvarjajo.

Mateja Hafner, Urška Zimic

Dostopnost